SELAMAT MEMBACA...^__^

Blog adalah satu MEDAN untuk kita memberi PENDAPAT..

Search This Blog

Sunday, 13 November 2011

Apabila belajar menjadi stu medan kita untuk mendapat ilmu..bukannya untuk exam...

 Ilmu itu ibarat cahay,yg menembusi seperti eletron
kedalam medan hati yg bersih , untuk bertukar 
mnjadi suatu tenaga yg membebaskan ilmu,
untuk digunakan kepada AGAMA,BANGSA dan NEGARA.




Alhamdulilah ,syukur ke hadrat ilahi keran dgn lmpah kurnianya,dpt lagy kita semua bertemu lagy...apa khabar korang ,sihat..??lma tak jmpa kan...hehe,swry yap korang ,lama tak update blog nie,sbuk skit,byk CA(continues assessment)x tau btl x ngeja tue,huhuu...eeemmmm,mcm mna iman korg???sht??hehe...
msti slalu update iman kan..mntap rr korg nie,huhu,
eeemmm hari ni rasa nk luah skit,stu prasaan,apabila kita belajar bkn tuk exam tetapi untuk mndapat ilmu...eemm korg pernah tak prasan,bila time korg blajakan,ala dulu2....msti ada kan ..korg rasa..blaja tu sgt perlu...kalau x blaja,x study..msti xleh jwap exam kan...tkut sgt masa tue...pastue msti korg blaja kan...up to your motivation rr..haha..blaja, ada yg smpai tak knl roomate sndrik,ada yg blja relax2,ada yg blaja sampai tak ingt nk solat,ada yg blajar sbb couple dia rajin jgk blaja(abg kna smgt blaja tau,ini untuk masa depan kita..haha)klaka btul,mcm2 stail...tpi korg pernah prasan x..lpas korg dah abis exam..apa yg korg blaja dulu..semuanya hilang kan..nk2 sbjek yg hafal tue..haha,tu tndanya kita blaja bkn sbb nk ilmu..tpi sbb EXAM....pe celop blaja tuk ilmu..dapat jwp exam suda,pastu keja mla rr tak reti nk apply..pe celop..haha...korg2..tau x bila kita blaja,sbb nk dapat ilmu,betapa sronoknya hati kita,prasaasn kita,untuk mengkaji bnda tue kan,sbb kita blaj nk ilmu bknnya sbb exam...bila korg dpat ilmu tuee..aq brani jmin rrr..korg msti akan rasa seronok sgtt!!!..rasa seperti nk explain kt member apa yg korg dpt tue kan..hehehe...
kesmpulanya..blajar bknlah stu medan tuk kita jadi seperti brung kakak tua,yg tidak faham apa yg dicakapkan,tetapi kita blajar tuk mnjadi seseorg yg dapat mggunakan ilmu itu,untuk mnfaat kepada AGAMA kita,MASYARAKAT kita dan juga NEGARA kita.....gnakanlah medan bljar ini...untuk mncari keredhaan ilahi....^_^...


Cyclotron produced radionuclide
hebatnya ALLAH s.w.t



No comments:

Post a Comment