SELAMAT MEMBACA...^__^

Blog adalah satu MEDAN untuk kita memberi PENDAPAT..

Search This Blog

Thursday, 20 October 2011

Apabila Cinta Itu Berputik....^_^..


Salam semua,harap korg sihat yep...eeemmm ingt nak baca anatomy ari nie..tpi x jmpa plak pndrive,haha baru teringat,ada member pnjam,eemm nk kongsi cerita skit sbnarnya ,hehe,ada rr seorang hamba tue.namanya si F..dia berkenan dkat si perempuan tue ,hehehe,tapi dia malu nk bgtau,mklumlah perempuan tue solehah,jaga agama,comel, hehe,perempuan tue plak,umurnya tua agy dri kami,tapi tkde rr jauh sgt perbezaan umur tue,katanya kahwin dgn senior mengikut sunnah,haha,eeemmm so kami pon bgtau rr kat dia,supaya ada org tengah,haha,supaya diorg nie dipertemukan,adush romantik giler..haha,, tpi si empunya bdan kta,relax lu,masa masih pnjg lagy,haha,4 tahun kan duk kat sini,haha,jgn ditunggu lama2 nanti diambil orang kataku,haha,tuan empunya bdan pon dah mula gelisah,takut dah dimiliki orang lain,haha,kata sahabatku yang lain,ko jngan risau,ALLAH dah tntukan jodoh kita,sampai masa nanti,pasti akan dipertemukan,kalau nak zaujah solehah,hehe kita kna solehkan diri kita ,haha kata shabtku lagy...eeemmm si F ni pon bru teringt,yang exam anatomy nak hampir haha,trus buka buku,hafal term2 bhagian bdan haha,sambil tue bercerita pasal kahwin,haha kelakar jgak aq tengok gelagat dia nie,dia ada bgtau aq,samaada sem2 ataupon thun 2,i.allah dia akan berbaitul mslim..hehea tak sabar dia hehe...dan aq jgak skrg tgh mnunggu surat jemputan dari seseorg yg ku hormati,yg blajar bersamaku..abg Z..i.allah dia pon akan berbaitul muslim,mgkin thun depan..haha,ramai betulkan nk berbaitul muslim,terasa gak rr kita nie,tpi aq ingt lagy pesanan shbtku,solehkan dirimu,i.allah kamu akan mendapt zaujah yg solehah..hehehe...

Seronok baca bku nie...hehe
Romantik gilerr..huhu

p/s:apabila cinta itu dikenali selepas berkahwin,pasti ianya akan meletup kawan,bgtu hngatnya cinta itu...hehehe..Pemilik Cintaku Selepas Allah dan Rasul..yang ditulis kak Fatimah Syarha..hehe..sronok baca buku tuee...bru ku paham,apa yg dimksdkan cintaku selepas Allah dan Rasul..^_^..

Tuesday, 18 October 2011

Anatomy...

 ASSALAMMUALAIKUM

Hehehe...saje tulis pasal anatomy,nk melepaskan suatu prasaan yang terpendam sbnarnya,anatomy bknlah satu sbjek yang mdah jika tidak mempunyai minat yang mendalam,ianya memerlukan sesuatu kekuatan dalman untuk mengawal emosi yg tidak slalu stabil terutamanya utk kaum hawa,haha,jgn mrah just kidding..anatomy adalh memperihalkan suatu bnda yang kita nmpak dgn mata kasar shggalah thap histology,yg terpaksa menggunakn microscope utk melihat khidupan di dalm bdn kita ni..sangat rumit tpi seronok....anatomy ni memerlukan pghafalan yg kuat,utk kita mengingati semua struktur2 dalam bdn kita,antaranya tulang,muscle,connective tissue dan lain2 lagy,ianya sgt mementkan otak..tpi pda masa yg sama,otak kita akan exercise,dikerah utk bersenam,walaupon kita rasa malas.....anatomy ooo anatomy,sekiranya dikau tdak wjud,betapa alpanya aq terhadap diriku ini,engkau tlh mengigtkanku..kpda penciptaku,yg mnciptakan semua struktur bdnku,shggakan aq tdak mampu tuk mghafal semua yg ada di dalm bdnku,bgtu maha besar pencptaku...SUBHANALLAH!!...mga2 ilmu ini,menghmpirkan lgy diriku ini dengan mu..ya tuhanku...

P/S:Doakan daku tersemat di jalan kredhaannya..AMIN..

JUMPA LAGI SEMUA...
SAYANG KORANG SEMUA...HEHE

Monday, 17 October 2011

KEHIDUPAN KU DI U...AFTER MATRIK

Di sinilah bermula lgkah baruku
 mngorak lgkah mncari erti keidupan

     Salm kawan2 semua ,lama dah x update blog nie..haha mklmlah..kita msk U xda lptop..buat assgment pon pnjam lptop jiran sebelh...Alhmdulilah,pada hari ini..Allah tlh mengurniakan kpda ku sbuah lptop tuk ku gnakan update blog ni...di smping dlm kgnaan kpda perkra yg mnfaat..adushh skema tol ayt haha.mcm dah tulis karangan plak..
   Kawan2 semua...Sronok ker msk U..hehehe....msti ada yg mnjawb..snok, tpi..elaun x msk agy rr,ada yg jwb..borin rr..xda member mcm kt mtrik dlu heehehe..kdg2 srnk kdg2 borin..haha..mcm2 rr jwpan....hahaha.
yang pnting aq masuk U sronok haha...tkda rr..gurau jer..jgn trase hati plak...hehe...
Korang nmpak x gambar kat atas tuee..hehe...tu lah U yang aq masuk sekrg..U ni bese jerr..bknnya hebat sgt..aq rasa korang pnya U lagy hebat kan..namun U di sini sronok...tau x sbb apa..haha..1st time..minum air..mnis giler kowt ...ada org kata rr "org klantan nie sgt2 ska bnda manis"haha..jgn trase hati org klantan,haha..grau jer hehe.


MEMBER

Ramai org yg tkut msk U kan,salah satu fktornya kawan..hehe..jgn tkut.. member tue just sampingan jer..yg pntg niat kita tue..dtg nk blja ker or..cri member tpi mesra...bhya tuee..haha..Alhamdulilah kawe msk U nie..rama ugop rr saem..haha..kecek klate plop..haha..pehe dop puok2 mg??..haha,xpo kito blja sikit2 deh..haha,actually sebelm msk U kawe doa doh ke ALLAH agar memberi member yg soleh2 baik2...alhmdulilah Allah memperkenankan doa hambe...huhuhu..
Di antarnya:

Ni Zaki..jgn pggil dia abg ZAKI,tpi pggl rr ABG ZACK..
hahaha,takda rr, pggil jer dia zaki,
sbb dia x ska dpggil ABG zaki,bnyinya mcm dah tua jer,huhu
walaupon umurnya dlm range org yg msih muda agy haha.


Ni member yang pling aq rapat,
semua tentg hal dia aq msti kna ambik tau,
msti ramai yg tertanya tanya kan,
hehe korg tau x sbb apa,
dia ni lah yg byk push aq sruh mghafal semua struktur bdn dia,
KATANYA kalau x hafal struktur bdnnya,alamtnya aq xbleh rr jwb exam,hahaha.

Yang di blakang tue,namanya aidell
korg tgk jer dia mcm tue,forensik kowt..huhu ^_^
 Ni coursemate aq...dia ni member kepda teddy, xcaya tera tnye teddy..huhuhu,
dia nie rrr..ktua batch kami,terbaek rrr...
Bangga aq..haha..istighfar ra;id...
ni coursemate aq gak,haha..syafiq klate,
ore ganu bena,sbb io duk klate jak kecik agy
tu biso kecek klate tue..haha

Ni musannif,bkal jadi MPP kitaorg,
hahaha..org kuat gak nie,hehe
....haha..
hahaha..pebenda lah bdak dua org nie,
cam tak mature jer..haha
diorg nie kembar,tpi x srupa,haha
nama jer sama ,akmal...^_^


 Ni rr bilik kitaorg,smpit gilerr 4 org sblik..hahah,
tapi xper yg tue aq x kisah,yg pntg semua member2 aq the best haha..
SOWRY kepda member2 yg aq tak ltak gmbar dlm nie...sbb kawe xdop gmba demo..huhu

BELAJAR

    Belajar...memang sronok sampaikan aq tak phm pebenda lah aq blja kt dlm dewan kliah ni,haha..korg baygknlah kami blja 50 slide lbh,dlm masa satu jam,hahaha,,..blh tangkap ke apa yg doktor ngajar,pastu nk cover selibus dari awal...hahaha..png kowt,aq rasa..U ni lagy susah dri MATRIK aq dulu..haha..tpi dkt U ni lah yang byk membuka minda aq,memperlihatkan aq pelbgai perwatakkan yg dibawa oleh setiap mnusia,hehe..mengajar aq..hidup berdikari yg sbnar,mengajar aq cara pergaulan antara lelaki n perempuan,mengajar aq erti kesabaran dlm membawa qudwah hasanah,dan mcm2 lagy hehe...kat sini aq ambik kos MED RAD...medical radiation...huhuhu..sronok blaja sbjek nie...walaupon ramai org yg tkut nk ambk kos nie.hehehe..ada org ckp ..klau ambk kos nie kna khawin cepat haha....tggu rr nanti aq bgy korg surt jmputan...hehe..tpi calon x jmpa agy...^_^..harap calon ku..yang mencintai ku kerana ALLAH..huhu..NIKMATNYA!!.....

Kat sini...koko aq ambik...silat...korg tau silat apa??..silat cekak.,sronok kowt msuk silat cekak nie,walaupon bdn aq nie,dah terbelit belit urat..hahaha...silat cekak nie simple giler...just berdiri tgak menanti serangan..hehe..kalau korg nak test..blh jgak tera test ngan aq,..hahaha...

Silat itu warisan org melayu,
abg yg ngajar aq tue rr ckap..haha
USM

USM.....tggulah kedatnganku tuk mengambil segulung ijazah.,mnjadi seorg pljar cntoh,dan membanggakan agamaku..iaitu agama ISLAM..............^_^........

....Sampai sini shjalah coretanku...mga ALLAH mempertemukan kita lagy...SELAMAT BERJUANG SEMUA SAHABATKU..........